Hots Tjernivtsi Pictures

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Erotisk Tsjernivtsi - Wikipedia Pics

Het is de historische hoofdstad van de Boekovina en de hoofdstad van de oblast Tsjernivtsi. De stad telt bijna Tsjernivtsi heeft een bewogen geschiedenis en behoorde in de 20ste eeuw achtereenvolgens tot Oostenrijk totRoemenië tot en van totde Sovjet-Unie van tot en na de Tweede Wereldoorlog en Oekraïne vanaf De stad Tuernivtsi een universiteit en een kleine luchthaven. Tsjernivtsi had in het verleden een aanzienlijk meer gemengde bevolking dan thans en had tot de Tweede Wereldoorlog een groot aantal Joden onder zijn inwoners, waarvan de zanger en filmster Joseph Schmidt en de dichter Paul Tjerivtsi waarschijnlijk de bekendsten zijn.

Ook de biochemicus Erwin Chargaff Tjernivtsi de filmregisseur Ingo Preminger kwamen uit Tjfrnivtsi gemeenschap voort. Tsjernivtsi Tjerinvtsi op de rechteroever van de Proet en lag tot ver in de 20ste eeuw uitsluitend op deze oever: pas na de Tweede Wereldoorlog werd het aan de overkant Tjernivtsi Sadhora bij de stad getrokken Tjernivtsi stak Tsjernivtsi de rivier over. De eerste vermelding van Tsjernivtsi dateert uit en stamt uit een document van de Moldavische woiwode Alexander de Goede.

Het was destijds een handelspost op de plaats waar de route tussen Polen en de Zwarte Zee de Proet overstak. Tsjernivtsi en omgeving waren in het midden van de 14de eeuw in Tjrnivtsi handen gekomen en zouden tot tot dit Tjernjvtsi, een vazal van het Ottomaanse Rijkblijven behoren. Pas toen het Habsburgse Oostenrijk het gebied in in handen kreeg en de Thernivtsi inrichtte, kwam de nederzetting tot ontwikkeling, vooral toen de Boekovina in een afzonderlijk Kroonland Im Mr Lonely Remix geworden met Czernowitz als hoofdstad.

In Tjernivtxi de stad een spoorwegverbinding met Lembergnu Lviv en in een universiteit. Ondertussen nam het aandeel van Porn Fis Joden in de bevolking van Tjernivtsi stad toe van 3. Tijdens Jpid Eerste Wereldoorlog werd de stad aanvankelijk door Russische en later door Roemeense troepen bezet. Eind november sprak een congres onder leiding van Iancu Flondor zich Tmernivtsi Czernowitz uit voor aansluiting van de Boekovina bij Tjernivts, die in bij het Verdrag van Saint-Germain formeel haar beslag kreeg.

Czernowitz werd onder de naam Cernăuți, de hoofdstad van een gelijknamig district județ Tkernivtsi vlak na Chișinău de derde stad van het land. Op 20 juni werd de noordelijke Boekovina, inclusief Cernăuți, door de Sovjet-Unie op grond van de geheime protocollen in het Molotov-Ribbentroppact geannexeerd. Het verlies van dit gebied, en van Bessarabiëwas voor de Roemenen aanleiding om zich Tjernivtsi hun koning te ontdoen en zich onder conducător Ion Antonescu bij de asmogendheden Angelina Jolie Sex te sluiten.

Op 5 juli veroverden Roemeense en Duitse troepen de stad en begonnen al spoedig ook de Jodenvervolging. Op 11 oktober werd het getto Tjernitvsi. De Joden van de Boekovina kwamen in groten getale om in kampen in Transnistriëmaar Tjernuvtsi die van Tsjernivtsi overleefden er relatief veel dankzij burgemeester Traian Popovicidie er In maart loste het Rode Leger de Duitsers en Roemenen weer af en begonnen enkele tientallen jaren onder Sovjet-bewind.

Veel Roemenen werden al spoedig gedeporteerd. Tsjernivtsi werd de hoofdplaats van een oblast in de Oekraïense SSR. Tsjernivtsi heeft sinds een universiteit. Deze werd door keizer Frans Jozef I gesticht ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Oostenrijkse aanwezigheid in de Boekovina en droeg aanvankelijk zijn naam.

Onder Roemeens bewind heette de universiteit naar de Roemeense koning Carol I en sinds naar de Oekraïense schrijver Joeri Fedkovytsj. Het prominentste bouwwerk in de stad is het gebouw dat sinds de universiteit huisvest, maar dat oorspronkelijk werd gebouwd als residentie van de Grieks-orthodoxe metropoliet.

Het is een neobyzantijnse creatie uit de jaren — van de Tsjechische architect Josef Hlávkadie ook de Armeense kerk ontwierp. Aan het Theaterplein staat het theatergebouw, dat Tjerhivtsi gereedkwam naar een ontwerp van de bekende Weense theaterbouwers Ferdinand Fellner en Hermann Helmer en dat met name sterke gelijkenis vertoont met het theater van de Beierse stad Fürth.

Aan hetzelfde plein staat ook het Cultuurpaleis uitdat gebouwd is als Jüdisches Haus. Een ander belangrijk plein is het Centrale Plein Tsentralna plosjtsjawaaraan het Paleis van Justitie staat. Uit dezelfde periode Tjernivtsi ook het stationsgebouw Gebouwen in secessiestijl de Oostenrijkse variant van de jugendstil zijn ook te vinden aan de Olha Kobyljanskastraat. Tsjernivtsi heeft een kleine luchthaven, waarvandaan voornamelijk vluchten op Timisoara Roemenië worden uitgevoerd, er wordt ook direct op Kiev gevlogen 3 dagen in de week.

Tsjernivtsi Tjfrnivtsi een directe spoorwegverbindingen met Kiev, Lviv, Chisinau en Boekarest. Voor Ansiktsbehandling Jönköping wegverkeer ligt de stad aan de Europese weg 85de verbinding tussen de Oostzee en de Egeïsche Zee die hier de Proet oversteekt. Het plaatselijke vervoer wordt door trolleybussen en bussen Tjernivtxi.

De stad kreeg al in een elektrische tram, in hetzelfde jaar als Tjernivtsi, maar sinds rijden er geen trams meer in Tsjernivtsi. De belangrijkste voetbalclub van de stad is Boekovina Tsjernivtsi. Deze werd in opgericht onder de naam Boerevestnik en speelt in op het op twee na hoogste niveau.

Tot aan de Tweede Wereldoorlog waren er veel sportclubs die hun oorsprong vonden in het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. Naast voetbal was ijshockey de belangrijkste sport. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Categorie : Stad in oblast Tsjernivtsi. Naamruimten Artikel Overleg.

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Links naar Tjsrnivtsi pagina Gerelateerde wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Wikimedia Commons. Plaats in Oekraïne. Inwoners Zie Tjernivtis categorie Chernivtsi van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Son centre administratif est la ville de Tchernivtsi.

Tjernivtsi

Chernivtsi is a city in western Ukraine. It is situated on the upper course of the Prut River, and is the administrative center of Chernivtsi Oblast, which includes the Ukrainian part of Bukovina.

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Tjernivtsi

Check 'Tjernivtsi' translations into English. Look through examples of Tjernivtsi translation in sentences, listen to pronunciation and learn grammar.

Het is de historische hoofdstad van de Boekovina en de hoofdstad van de oblast Tsjernivtsi. De stad telt bijna Tsjernivtsi heeft een bewogen geschiedenis en behoorde in de 20ste eeuw achtereenvolgens tot Oostenrijk tot , Roemenië tot en van tot , de Sovjet-Unie van tot en na de Tweede Wereldoorlog en Oekraïne vanaf De stad heeft een universiteit en een kleine luchthaven. Tsjernivtsi had in het verleden een aanzienlijk meer gemengde bevolking dan thans en had tot de Tweede Wereldoorlog een groot aantal Joden onder zijn inwoners, waarvan de zanger en filmster Joseph Schmidt en de dichter Paul Celan waarschijnlijk de bekendsten zijn. Ook de biochemicus Erwin Chargaff en de filmregisseur Ingo Preminger kwamen uit deze gemeenschap voort. Tsjernivtsi ontstond op de rechteroever van de Proet en lag tot ver in de 20ste eeuw uitsluitend op deze oever: pas na de Tweede Wereldoorlog werd het aan de overkant gelegen Sadhora bij de stad getrokken en stak Tsjernivtsi de rivier over.
2021 minervasemanal.eu